WIJNHUIS

Welbedacht en hun bijzondere wijn

Wijnhuis Welbedacht heeft zeer toepasselijk motto voor het maken van hun wijn: “Liefde zit ‘m in de details”. Dit landgoed is de thuisbasis van Schalk Burger & Sons Wijnen. Burger is een bekende achternaam in Zuid-Afrika vanwege de nationale sport: rugby. Schalk Senior was in zijn jongere jaren een formidabel rugbyspeler bij het Springbok team. Zijn zoon, Tiaan, is gestopt met rugby om de complete marketing van het familiebedrijf op zich te nemen. In 1995 kocht Schalk Sr. zijn eerste wijnboerderij, Af en Toe. Dit landgoed bestond uit veertig hectare aan Cinsaut en Chenin Blanc. De Boerderij Welbedacht volgde hierop in 1997, deze staat inmiddels al sinds 1830.

Wijnhuis Welbedacht heeft een speciale techniek voor het maken van wijn

De druiven in de wijn van Welbedacht zijn met liefde voor het vinificatieproces speciaal geselecteerd en met de hand geplukt. Welbedacht is trots op zijn oude wijnstokken. Die leveren wijnen op met een intens karakter dat onder andere aanwezig is in de rijke pinotage. De op vat gerijpte chenin blanc is een Zuid-Afikaanse witte wijn van dertig jaar oude struikwijnstokken. Schalk Sr. geeft zijn wijnen de titel “South Africa’s most gregarious wines”. Dat kunt u voor uzelf ervaren door zijn wijnen in onze webshop te bestellen. Ga bijvoorbeeld voor de rosé wijn met een zoete, fruitige afdronk.

Plaats direct uw bestelling online

Proef Zuid-Afrika biedt diverse soorten wijn van Wijnhuis Welbedacht aan. Zo vindt u bijvoorbeeld hun uitmuntende, kruidige shiraz. Deze wijnen komen rechtstreeks van de wijngaarden in Zuid-Afrika, zodat u ervan kunt genieten. Plaats direct uw bestelling. Indien u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!