WIJNHUIS

Cloverfield: wijn met een interessante historie

De Marais-familie van Cloverfield produceert diverse soorten wijn van wereldklasse. Deze familie stamt af van de oorspronkelijke 17e-eeuwse Franse Hugenoten die zich in de West-Kaap vestigden. Momenteel werken zij op een oude Robertson boerderij die wordt geflankeerd door de Breede-rivier en den Langeberg. Deze combinatie geeft het gebied een serene sfeer. Wij verkopen de heerlijke wijnen van deze familie in onze webshop.

Het verhaal achter Cloverfield en hun wijn

Wijnhuis Cloverfield heeft een unieke ontstaansgeschiedenis. Toen de familie voor het eerst in het Robertson-gebied aankwam, dacht men namelijk dat de omstandigheden daar ongeschikt waren voor de teelt van druiven. De ontdekking van koude gisting toonde echter al snel aan dat hier uitzonderlijke wijnen gemaakt konden worden. De familie Marais werd met Cloverfield pionier in het maken van wijn in het Robertson-gebied en produceerde hun eerste wijnen in 1945.

Vandaag de dag

Tegenwoordig bezitten ze ongeveer 110 hectare aan wijnstokken en is het bekend dat deze druiven bijvoorbeeld fantastische Zuid-Afrikaanse chardonnay en shiraz produceren. Cloverfield wordt echter ook geprezen om zijn sauvignon blanc, chenin blanc, merlot, cinsaut, colombar en petite verdot. De ontdekking van een proces van koude fermentatie veranderde het profiel van de wijn die in dit gebied wordt geproduceerd, waardoor Cloverfield een voorsprong kreeg.

Bestel deze verrukkelijke wijnen

Wilt u de wijnen van deze pioniers graag proeven? Bij Proef Zuid-Afrika bestelt u hoogwaardige wijnen tegen lage prijzen. In ons assortiment vindt u diverse soorten wijn van Cloverfield. Bestel de smaken die uw interesse wekken. Heeft u vragen over ons aanbod? Neem dan contact met ons op.