WIJNHUIS

CLOVERFIELD

De Marais-familie van Cloverfield stamt af van de oorspronkelijke 17e-eeuwse Franse Hugenoten die zich in de West-Kaap vestigden en produceert nu wijnen van wereldklasse op deze oude Robertson-boerderij. Die wordt geflankeerd door de Breede-rivier en de Langeberg, waardoor het hele gebied een serene sfeer uitstraalt.

Toen de familie voor het eerst in het gebied aankwam, dacht men dat de omstandigheden ongeschikt waren voor de teelt van druiven. Schapen en struisvogels waren de belangrijkste landbouwactiviteiten.
Het Cloverfield Estate-gedeelte van de boerderij werd in 1917 door Pieter Marais gekocht van zijn buurman Duncan Barry.  De ontdekking van koude gisting toonde al snel aan dat hier uitzonderlijke wijnen gemaakt konden worden.

De familie Marais werd pioniers in het maken van wijn in het Robertson-gebied en produceerde hun eerste wijnen in 1945.

Tegenwoordig is er ongeveer 110 hectare aan wijnstokken en het is bekend dat deze druiven fantastische Chardonnay en Shiraz produceren. Cloverfield wordt echter ook geprezen om zijn Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Merlot, Cinsaut, Colombar en Petite Verdot. De ontdekking van een proces van koude fermentatie veranderde het profiel van de wijnen die in dit gebied worden geproduceerd, waardoor Cloverfield een voorsprong kreeg.