WIJNHUIS

TRUTER FAMILY WINES

Truter Family Wines is een familie bedrijf met Hugo en Celeste Truter aan het roer. Samen hebben zij meer dan 35 jaar ervaring in de kunst van het wijn maken. Ook al zijn Hugo en Celeste beide reeds lange tijd wijnmakers, hun visie is vanaf het begin heel helder geweest; “Wijn maken is meer een lifestyle dan een baan of een carrière”.  Zij houden van alles wat met wijn te maken heeft en hopen dan ook een bijdrage te leveren aan de Zuid Afrikaanse wijn industrie op lange termijn.

“Onze filosofie van wijn maken is simpel; Rijp fruit, een zachte behandeling en oog voor detail. Oh, en niet te vergeten gemotiveerde medewerkers, toewijding, passie, geduld, bij de basis blijven en nooit denken dat je de beste bent..”

Hugo Truter is in 1996 de wijn industrie in gestapt met een Bachelors diploma in Oenologie. Hij had grote plannen en enorm veel enthousiasme. Zijn oogst in Frankrijk en Zuid Afrika leverde hem naast de titel voor SA Young Wine of the Year 2007 ook vele Veritas medailles en een top tien Pinotage medaille op. Zijn vrouw Celeste heeft dezelfde opleiding voltooid en is net als haar man begonnen in 1996. Zij richtte zich vooral op ethische wijnhandel en duurzame wijn productie en past deze kennis en mentaliteit tot op heden toe.

Het paradepaardje van Truter Family Wines is Agaat. Een naam waar het stel op kwam tijdens de namen zoektocht voor hun tweeling; deze wijnen zijn een absoluut perfecte mix van verschillende druiven soorten.