WIJNHUIS

Truter Family en de kunst van wijn

Truter Family Wines, geleid door Hugo en Celeste Truter, is een familiebedrijf dat wijn maakt. Samen hebben de eigenaren meer dan vijfendertig jaar ervaring in de kunst van het maken van wijn. De visie van deze familie is helder geweest vanaf het begin van hun lange carrière als wijnmaker: “Wijn maken is meer een lifestyle dan een baan of een carrière”.  Zij houden van alles wat met wijn te maken heeft en hopen dan ook op lange termijn een bijdrage te leveren aan de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

“Onze filosofie van wijn maken is simpel; Rijp fruit, een zachte behandeling en oog voor detail. Oh, en niet te vergeten gemotiveerde medewerkers, toewijding, passie, geduld, bij de basis blijven en nooit denken dat je de beste bent.”

Truter Family en hun prijswinnende wijn

Hugo Truter is in 1996 de wijnindustrie in gestapt met een Bachelorsdiploma in Oenologie. Hij had grote plannen en enorm veel enthousiasme. Zijn oogst in Frankrijk en Zuid-Afrika leverde hem, naast de titel voor SA Young Wine of the Year 2007, ook vele Veritas medailles en een top tien Pinotage medaille op. Zijn vrouw Celeste heeft dezelfde opleiding voltooid. Zij is net als haar man in 1996 begonnen. Zij richtte zich vooral op ethische wijnhandel en duurzame wijnproductie. Deze kennis en mentaliteit past zij tot op heden toe. Dat proeft u in de wijn van Truter Family. Probeer bijvoorbeeld hun exclusieve grenache blanc.

Bestel online authentieke wijnen

Bij Proef Zuid-Afrika vindt u onder andere het paradepaardje van Truter Family Wines: Agaat. Het stel kwam op deze naam toen ze hun tweeling namen wilden geven. Deze rode of witte wijn zijn een perfecte mix van verschillende druivensoorten. Kunt u geen genoeg krijgen van de wijn van Truter Family? Bestel dan ook hun Zuid-Afrikaanse rosé. Om vragen te stellen, maakt u gebruik van onze contactgegevens.