WIJNHUIS

KUSAFIRI ORGANIC WINES

Kusafiri Organic Wines is een klein familiebedrijf aan de voet van de Paardeberg in Zuid-Afrika. Zij zijn gespecialiseerd in biologische, geen toegevoegde sulfieten, veganistisch vriendelijke wijn. De reden hiervoor is dat zij er vast van overtuigd zijn dat je lief moet zijn voor jezelf en voor het milieu, vandaar de reden om al in 1999 te beginnen met biologische productie. Als wijnmakers zijn ze  gepassioneerd over het maken van geweldige milieuvriendelijke wijnen tegen betaalbare prijzen.

We zijn een van de weinige kelders die sulfiet vrije wijnen maken in Zuid-Afrika en zeker de enigste die zich richt op deze stijl van wijn-maken.

“Kusafiri” is het Swahili-woord voor REIS

 

Na elkaar te hebben ontmoet tijdens hun jaarlijkse  safari’s, werden Klaas Coetzee en Sandro Bertuol vaste vrienden. Hun reis naar wijnen was net zo natuurlijk en organisch als het zonovergoten landschap dat ze samen verkenden.

“Kusafiri Wines” is het resultaat van de zoektocht van een Zwitser naar authenticiteit en de uitmuntende vaardigheid van een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Hun Voyageu Vin toont een van de meest fascinerende planten van Afrika, de “Koekemakranka”, een zeldzame en gewilde soort, net als de kwaliteitswijn die ze produceren.

Alle wijnen niet vegan?

Bij conventionele wijnbereiding worden er veel eiwitten aan de wijn toegevoegd om hem stabiel te maken, zoals eiwitten, gelatine, caseïne (melkeiwit) of isinglass. Dit worden boetemiddelen genoemd. Bij Kusafiri-wijnen hebben we geen klaringsmiddelen nodig vanwege onze kwaliteitsdruiven en het unieke proces dat we in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

Bestel deze verrukkelijke wijnen

Wilt u de wijnen van Kusafiri graag proeven? Bij Proef Zuid-Afrika in Noord-Scharwoude, dichtbij Alkmaar, bestelt u hoogwaardige wijnen tegen lage prijzen. In ons assortiment vindt u diverse soorten wijn van Kusafiri. Bestel bijvoorbeeld de overheerlijke Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc. Heeft u vragen over ons aanbod? Bel dan naar +31 (0)226 – 38 23 82 of stuur een e-mail naar [email protected].